12 Şubat 2014 Çarşamba

Baltazar - Karaköy

Yine son zamanların popüler steakhouselarından biriyle karşınızdayım.
Baltazar ilk ismiyle ilgimi çekmişti zaten, böyle orijinal isimleri severim. Daha sonra giden arkadaşlardan da iyi yorumlar duyunca yapılacaklar listeme almıştım. Geçenlerde denk geldi, öğle yemeğimizi orada yedik.
Aç parantez
"Bu arada Kadir Çöpdemir programa başlamış Pazar günleri Beyaz TV'de, programın adı "Geldim Gördüm Yedim" :) Telif mi istesem ne yapsam? Geçen gün ilk defa denk geldim izledim, konukla beraber yemeyi bırakın resmen gömüyorlardı pide ve iskenderi. "Geldim Gördüm Gömdüm" deseler programın formatına daha uygun olacak :) Şaka bir tarafa Kadir abimize saygımız sonsuz, iyi bir yiyicidir kendileri. O göbekten belli zaten :)
"Kapa parantez.
 Baltazar yeni bir steakhouse, 2013'ün ortalarında açıldı fakat et hayranları arasında hızlı bir şekilde ün kazandı.


Öncelikle mekanı oldukça zor bulduk. Karaköy'de ara sokakta bir berberin karşısında, bulmak için resmen tavaf ettik etrafını, sonradan sokağı bulabildik. Şansımıza sakindi, rahat rahat yemeğimizi yedik.


Mekan oldukça güzel dizayn edilmiş, kendileride mekanı retro-modern olarak tanımlamış. Dekorasyonu oldukça beğendik yani. Özellikle mekan tasarımında kullanılan motosiklet oldukça hoş bir hava katmış mekana.


Geldiğimizde hemen menüyü incelemeye başladık. Fiyatlar ortalamanın üstünde fakat bakalım bu fiyatların hakkını verebiliyorlar mı?


Hazır buraya gelmişken öncelikle başlangıç olarak füme et ve sosis söyledik.


Füme etimiz geldiğinde üzerine zeytinyağı da gezdirilmişti. Oldukça iştah açıcı göründüğünü söylememiz gerek.
Füme eti heryerde bulamıyorsunuz zaten ilk başta bu nedenle denemek istemiştik.Yedik ve hoşumuza gitti ama tekrar söyler misin derseniz hayır derim. Deneme amaçlı güzel oluyor ama asıl olayımız pişirilmiş etler :)


Sırada sosisimiz var. Sosisimiz patates kızartmasıyla birlikte geliyor.
İşte bu sosisi bu tarz steakhouselarda yemeye bayılıyorum. Çünkü kendi hazırladıkları sosisler o kadar güzel oluyorki. İnsan diğer yediği fabrikasyon sosislerin adı neden sosis diye soruyor kendine.
Çünkü tad olarak tamamen farklılar. Burada yediğim sosiste çok güzeldi, Hunger'da yediğim sosiste oldukça lezzetliydi. Başlangıç söylenecekse sosis bunların başında gelmeli kesinlikle.


Sırada hamburgerlerimiz geliyor. Ben Baltazar burger söyledim. Açıkçası Baltazar burger diyince daha görkemli birşeyler bekliyordum, o nedenle biraz hayalkırıklığına uğramadım değil :)
Lezzet güzeldi, derseniz ki "İstanbul'un en iyi hamburgeri mi?" kesinlikle hayır derim. Fakat belli bir kalitenin üstünde olduğu aşikar.
Patates baharatlı geliyor, ortalama bir patatesti. Bu steakhouseların hala akıl edemediği konu, her bir şeyi kendiniz hazırlıyorsunuz, neden patatesleri elde hazırlamıyorsunuz. Çok daha güzel bir lezzet olacağına eminim. Umarım birileri uygulamaya koyar birileri.
Artılardan bahsetmek gerekirse sos olarak Heinz kullanıyorlar. Heinz'ın soslarını çok kaliteli ve lezzetli buluyorum. Diğerlerinden kendini ayırıyor. Eğer kendileri yapmıyorsa sosu, Heinz olması benim için büyük bir artı.
Servis konusuna gelirsek o konuda biraz sıkıntı sezdim. Siparişimi alıp siparişlerimizi getiren kişinin yüzü hiç gülmüyordu. Zaten mekandaki tek misafirlerdik o sırada, biraz güleryüzlü olabilirdi. Açıkçası bu durum beni rahatsız etti.
Baltazar'da hamburgerler dışında çok övülen yiyecekleri söyleyip yazımı bitireyim. Biz denemedik ama etlerini de oldukça övüyorlar. Özellikle lokum beğenilen bir lezzet.
Tatlı olarak bonibonlu browniesini çok duydum, sonraki gidişlerimde denemek istiyorum. Bonibonla beraber çikolata patlaması yapacağına eminim.

Afiyet olsun..

Baltazar
Kılıç Ali Paşa Mescidi No:12/A
Karaköy/İstanbul
Tel : 0212 2436442
http://baltazarkarakoy.com/



3 yorum:

  1. Güzel bir değerlendirme,umarım müşteriye karşı güleryüzlü davranırlar

    YanıtlaSil
  2. Harika bir mekan, tavsiyeniz üzere ziyarete gideceğiz teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  3. steakhouse için en uygun yer ve harika bir anlatımınız var teşekkürler.

    YanıtlaSil