21 Mayıs 2014 Çarşamba

Meşhur Köfteci Mustafa - Adapazarı

Yine çok lezzetli bir mekanla karşınızdayım.
Adapazarı'nda ne yenir diye sorsalar ilk sırada Islama Köfte çıkar herhalde. İşte ıslama köftenin de mabedi burası. Bir akşam yolumuz düştü ve deneyelim dedik. İyiki demişiz. Bir kere mekan salaş bir yer, öyle her tarafından lüks akan yerlerden değil. Böyle yerleri çok seviyorum. Nostaljik bir havası var. Blogda tanıttığım Ekspres Köftecisi'de böyle bir yerdi.
Zaten Köfteci Mustafa çok eski bir yer. İlk olarak 1912'de kuruluyor ve daha sonra 1947'de şimdiki yeri olan Sakarya Caddesindeki yerine geçiyor.


İki katlı bir yer. Dediğim gibi çok lüks beklemeyin, derdi konfor değil zaten. Gittiğinizde yapılacak komboyu hemen açıklayayım, ıslama köfte-piyaz-şıra-ekmek kadayıfı dörtlüsünü götürdükten sonra gelip bana teşekkür edersiniz.
Peki ıslama köftenin özelliği nedir dersek, farkı ekmekte derim. Ekmekler sosla bulanıp ızgarada pişiyor, sıcak sıcak köftelerin üstünde geliyor. Gerçekten çok farklı bir lezzet katıyor köfteye. Köfteler zaten güzel, ekmeklerle beraber lezzeti üst seviyeye çıkarıyorlar.
İlk önce fiyat listesini bir göstereyim size.


Fiyatlar uygun, dertleri lüks olmadığı için köftenizi daha uygun fiyata yiyebiliyorsunuz.

-

Köfteler ve ekmekler bu ızgarada pişiyor, ekmekleri dizili şekilde aşağıda görebilirsiniz. Sosa bulandıktan sonra sıcak bir şekilde size gelmesini sağlamak için ızgaraya koyuyorlar. Köftelerle beraber sıcak bir şekilde size sunuluyor.


Köfteci Mustafa'ya geldiğinizde hiç yapay içeceklerle uğraşmayın. Söyleyin şıranızı, keyfinize bakın. Çok lezzetli, tam bir vitamin deposu. Köftelerle birlikte 10 numara oluyor.


Piyazımız geliyor. Piyaz çok değişik bir meze, salatada genelde piyasada bir standart varken, piyaz çok farklı farklı şekilde gelebiliyor. Öncelikle ben piyaza domates hiç yakıştıramıyorum. Piyaz dediğin soğan ve fasulyeden oluşur. Buradaki gibi yumurtada lezzet katar bence ama domatesin salatalığın işi yok piyazın içinde. Neyseki burada kenarlarına koymuşlar domatesi isteyen olur diye. Açıkçası süper bir piyaz diyemem ama ortalamanın üstündeydi.


Ve sıra assolistimiz olan ıslama köftede. Şu tabakta gördüğünüz herşey hapur hupur yendi biberler dışında. Pek turşu seven bir insan değilim ve bu biberler denilene göre aşırı acıymış. Ona göre dikkatli olun.


Fakat dediğim gibi diğer herşey göz açıp kapayıncaya kadar mideye eklendi :) Ekmekler köfteye çok güzel eşlik ediyor. Normal ekmek yemek istemiyorsunuz bu köfteyle zaten. Ekmeğe çok abanmayın tabii ama etrafımda çok insan ekmeklerine ekleme yaptırdılar.


Son olarak ekmek kadayıfımız arz-ı endam ediyor. Bir kere şunu söyleyeyim, nasıl yapmışlar bilmiyorum ama ekmek kadayıfı hiç öyle ağırlık yapmıyor. Süt-fındık-ceviz inanılmaz bir hafiflik sağlamış ekmek kadayıfına, o nedenle bu kadar seviliyor zannedersem. Normalde gidilen mekanlarda çok ağır bir tatlı olduğundan ekmek kadayıfı pek tercih edilmez ama burada köfte yedikten sonra ekmek kadayıfı yemek farz gibi birşey.
Buraya kadar gelmişken de tatmamak olmazdı.
Son söz olarak buralara yolu düşen herkes Köfteci Mustafa'ya uğramalı ve bu lezzetleri bir tatmalı diyorum.

Hepinize afiyet olsun...

Meşhur Köfteci Mustafa
Sakarya Cd. No:42
Sakarya / Adapazarı
Tel : 0264 2779893