13 Ocak 2014 Pazartesi

Kınacı İşkembe Salonu - Küçükçekmece

Blogumdaki ikinci sakatatçı yazımla karşınızdayım.
İlk yazım Büyükçekmece'deki Selviler İşkembe Salonuydu. Hatta o yazıda da Kınacı'yı da bloga eklemek istediğimden bahsetmiştim. Zamanı geldi :)
Kınacı İşkembe Salonu 2001'den beri hizmet veriyor. Büyükçekmece'de oturduğum için eve geliş-gidişlerimde uğradığım iki yer oldu tuzlama için. Bir tanesi Selviler, diğeri Kınacı.


Kınacı İşkembe Salonu, Küçükçekmece Cennet'te E-5'in kenarında Petrol Ofisi'nin yanında yer alıyor. Peki burayı özel yapan şey ne dersek; tabiiki lezzeti. Gece vakti bu güzergahtan geçenler olursa Kınacı'yı önündeki arabalardan farkedecektir. Aslında E-5 üzerinde bir çok çorbacı olmasına rağmen Kınacı her zaman en fazla talep gören yerdir.
24 saat açıktır, her istediğiniz zaman gidebilirsiniz. Biz özellikle Fenerbahçe maçlarından dönerken devamlı uğrardık buraya. Tuzlamamızı içer evimize giderdik. Gece vakti o tuzlamanın tadı normalde olduğundan 3-5 kat daha güzel gelir insana :)
Peki devamlı tuzlama diyorsun, onun dışında neler var diyorsanız menü aşağıda.


Ara ara tuzlamanın tüm çeşitleri(şırdan, damar) dışında kelle paça, kokoreçte yeme şansım oldu ve hepside oldukça lezzetliydi.Kısaca sakatatın her türlüsünü lezzetli bir şekilde mideye indirebiliyorsunuz.
Ayrıca sakatatta en önemli şey olan temizlikte içinize siniyor. Çünkü mutfak karşınızda.
Aşağıda fotoğrafıda var, ustam karşımda tuzlamamı bir güzel hazırlıyor, herşeyi görebiliyorsunuz.


Çorba istediğinizde ilk önce masaya turşu ve roka geliyor. Özellikle çorbayla turşunun birbirini tamamladığını düşünüyorum o nedenle turşu olmazsa olmazı çorbacıların.


Tuzlama geldiğinde görüyoruzki tertemiz, pür-i pak geliyor karşımıza :) Bizede bu güzelliği mideye indirmek kalıyor.


 Gelelim fiyatlara, ne yazıkki o kısım biraz kallavi. Çorbalar 12-13 TL arasında değişiyor. Ben hala diyorum ki bir çorbaya bu fiyatlar fazla. Fakat bunu 24 saat açık olması, temizliği ve lezzetiyle örtüyor diyebilirim. O nedenle buraya geldiğinizde 1 kişi en az 20 TL vermeyi gözönünde bulundurun.
 Lafın özü gönül rahatlığıyla tuzlamamı, kelle paçamı içeyim, kokoreçimi, ciğerimi yiyeyim diyorsanız Kınacı'ya gelmeniz şarttır.

Afiyet olsun.

Kınacı İşkembe Salonu
E-5 Üzeri Cennet Petrol Ofisi Yanı
Küçükçekmece İstanbul
Tel : 0212 580 6858
www.kinaciiskembesalonu.com

8 yorum:

  1. cok lezzetlı ve temız bır mekan
    mehmet sen

    YanıtlaSil
  2. ıskembe ve ıskembe cesıtlerını sevenlere onerılır ve tum sakatatları en lezız sekılde burda yıyoruz
    mehmet sen

    YanıtlaSil
  3. Berbat çorbanın içinden baylon poşet çıktı az kalsın yiyordum az ikerdendahabtemizi var sarıhan

    YanıtlaSil
  4. Berbat çorbanın içinden baylon poşet çıktı az kalsın yiyordum az ikerdendahabtemizi var sarıhan

    YanıtlaSil
  5. Berbat çorbanın içinden baylon poşet çıktı az kalsın yiyordum az ikerdendahabtemizi var sarıhan

    YanıtlaSil
  6. Çorbadan kocaman bir kurt çıktı...ustanın yorumu kellede olur böyle...üstelik usulen istediğimiz hesabı utanmadan getirmeleride cabası

    YanıtlaSil
  7. Çorbadan kocaman bir kurt çıktı...ustanın yorumu kellede olur böyle...üstelik usulen istediğimiz hesabı utanmadan getirmeleride cabası

    YanıtlaSil